Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Βρισκόμαστε σε επαφή με την Ελληνική Κυβέρνηση για την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Από το Kappa Newsdesk

Με μια προσεκτικά διατυπώμενη δήλωση απάντησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ερώτημα δημοσιογράφου για την υπόθεση της εκπαραθύρωσης της Βασιλικής Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Εκπρόσωπος της Επιτροπής επιβεβαίωσε πως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε την Παρασκευή τηλεφωνικά την αρμόδια Επίτροπο Μαργκρέτε Βεστάγκερ για τις αλλαγές που νομοθετήθηκαν στη Βουλή και το ασυμβίβαστο της Βασιλικής Θάνου.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Κομισιόν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή “λαμβάνει υπόψη” τις τελευταίες νομοθετικές εξελίξεις στην Ελλάδα όσον αφορά στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και “βρίσκεται σε επαφή με τις ελληνικές αρχές για το ζήτημα”.

H εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βανέσα Μοκ (13/8/2019) [Φωτό: Ευρωπαϊκή Επιτροπή]

“Υποστηρίζουμε σθεναρά την ανεξαρτησία των εθνικών Αρχών Ανταγωνισμού”

Η εκπρόσωπος πρόσθεσε πως “σε γενικές γραμμές, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει σθενερά την ανεξαρτησία των εθνικών Αρχών Ανταγωνισμού, η οποία κατοχυρώνεται με την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανεξαρτησία και ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας CNA+ για τις Αρχές Ανταγωνισμού”.

H συγκεκριμένη οδηγία έχει γίνει μέρος του ευρωπαϊκού κεκτημένου από τον περασμένο Ιανουάριο και τα κράτη-μέλη της ΕΕ έχουν περιθώριο να την εντάξουν στην εθνική τους νομοθεσία μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021.

Δείτε εδώ το βίντεο με τη δήλωση της εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: