Την Τουρκία έθεσε ως νέο προορισμό το ιρανικό τάνκερ

Από το Kappa Newsdesk

Τη Μερσίνη της Τουρκίας έθεσε ως νέο προορισμό το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Adrian Darya-1, αλλάζοντας το αρχικό σχεδιασμό του που προέβλεπε ως προορισμό την Καλαμάτα. Η αλλαγή αυτή στο νηολόγιο του πλοίου έγινε το πρωί του Σαββάτου και καταγράφηκε από τον ιστότοπο Marine Traffic, ο οποίος παρακολουθεί τις πορείες πλοίων, αλλά και από το πρακτορείο Bloomberg. Η Μερσίνη βρίσκεται στα παράλια της Ανατολικής Μεσογείου, λιγότερο από 100 μίλια από τις ακτές της Συρίας.

Η αλλαγή σχεδίων για το ιρανικό τάνκερ έρχεται δυο ημέρες μετά τη δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο γαλλικό κανάλι France 24, ότι η Ελλάδα δεν είναι ο τελικός προορισμός του πλοίου και πως οι ελληνικές αρχές δεν έχουν λάβει αίτημα ελλιμενισμού του ιρανικού δεξαμενοπλοίου.

To Adrian Darya-1 είχε αποπλεύσει στις 18 Αυγούστου από το Γιβραλτάρ, όπου ήταν δεσμευμένο για 6 εβδομάδες μετά από αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας. Οι ΗΠΑ είχαν απευθύνει στις 20 Αυγούστου αυστηρή προειδοποίηση προς την Ελλάδα να μην βοηθήσει με οποιοδήποτε τρόπο το ιρανικό πλοίο, καθώς το έχουν χαρακτηρίσει ως εργαλείο της οργάνωσης “Φρουροί της Επανάστασης” του Ιράν, η οποία έχει χαρακτηριστεί από την Ουάσιγκτον ως τρομοκρατική οργάνωση.

To ιρανικό δεξαμενόπλοιο Adrian Darya-1 [Φωτό: ISNA]