Κρίση στα Στενά του Ορμούζ – Κτύπημα σε δυο εμπορικά πλοία

Aπό το Kappa Newsdesk

Κλιμακώνεται σοβαρά η κρίση στην περιοχή του Περσικού Κόλπο με το κτύπημα το πρωί της Πέμπτης σε δυο εμπορικά πλοία στον Κόλπο του Ομάν. Το δεξαμενόπλοιο Front Altair, ιδιοκτησίας της νορβηγικής εταιρείας Frontline και το επίσης δεξαμενόπλοιο Kokuka Courageous, ιδιοκτησίας της ιαπωνικής εταιρεία Kokuka Sangyo κτυπήθηκαν από άγνωστο εκρηκτικό μηχανισμό γύρω στις 7πμ ώρα Ελλάδας.

To δεξαμενόπλοιο Front Altair στις φλόγες στον Κόλπο του Ορμούζ [Φωτό: Irib News]

Τα πληρώματα των δυο πλοίων, συνολικά 44 ναυτικοί, περισυνελέγησαν από την ιρανική ακτοφυλακή, εκτός από έναν ναυτικό που υπέστη ελαφρά τραύματα, και μεταφέρθηκαν σε ιρανικό λιμάνι. H πλοιοκτήτρια εταιρεία του Front Altair ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως το πλοίο χτυπήθηκε από τορπίλη και φλέγεται αλλά δεν έχει βυθισθεί, ενώ η κρατική ιρανική τηλεόραση ανακοίνωσε πως το Front Altair βυθίστηκε. H δε πλοιοκτήτρια εταιρεία του Kokuka Courageous ανέφερε πως το πλοίο της χτυπήθηκε “δυο φορές εντός τριών ωρών μάλλον από νάρκη” και παραμένει ακυβέρνητο στον Κόλπο του Ομάν.

Το αρχηγείο του αμερικανικού 5ου Στόλου που σταθμεύει στο Μπαχρέιν δήλωσε πως βοηθά τα χτυπημένα πλοία, μετά από σχετικό σήμα που έλαβε, ενώ και το Βρετανικό Πολεμικό Ναυτικό δήλωσε πως διερευνά την υπόθεση σε συνεργασία με τους συμμάχους του.

Το στίγμα των δυο εμπορικών πλοίων που επλήγησαν το πρωί της Πέμπτης στον Κόλπο του Ορμούζ [Γράφημα: Reuters]

3 comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.