Ακύρωση πτήσεων προς Κάιρο λόγω κινδύνου τρομοκρατικής επίθεσης

Από το Kappa Newsdesk

Σε μια ασυνήθιστη κίνηση, η British Airways και η Lufthansa ανακοίνωσαν το βράδυ του Σαββάτου ότι ακυρώνουν τις προγραμματισμένες πτήσεις τους προς το Κάιρο για “λόγους ασφαλείας”, χωρίς επισήμως να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες. Η διακοπή των πτήσεων της British Airways θα είναι για 7 ημέρες, “μέχρι να υπάρξει επανεκτίμηση της κατάστασης”, ενώ για τη Lufthansa η διακοπή είναι επ’ αόριστον. Αιγύπτιοι αξιωματούχοι ανέφεραν στο Reuters ότι υπεύθυνοι ασφαλείας της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας έκαναν ελέγχους στο διεθνές αεροδρόμιο του Καΐρου την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Το τέρμιναλ του Διεθνούς Αεροδρομίου του Καΐρου [Φωτό: Egypt International]

Το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση το Σάββατο όπου αναφέρει πως υπάρχει αυξημένος κίνδυνος τρομοκρατικής επίθεσης κατά αεροπλάνων και πως επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας έχουν τεθεί σε εφαρμογή στις πτήσεις από την Αίγυπτο προς τη Βρετανία.

Ενημέρωση 1 | 21/7/2019 11:30 | Η Lufthansa ανακοίνωσε ότι ξεκινά πάλι τις πτήσεις προς Κάιρο

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa ανακοίνωσε το πρωΐ της Κυριακής ότι αρχίζει και πάλι εντός της ημέρας να πραγματοποιεί πτήσεις από και προς το Κάιρο. Δημοσιογράφος του Independent ειδικός στις αερομεταφορές δήλωσε στο BBC πως φαίνεται πως οι ανησυχίες εστιάζονται συγκεκριμένα στη British Airways και ειδικά στην πτήση από Κάιρο προς το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.