Ύποπτο “αλλεργικό σοκ” του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι

Από το Kappa Newsdesk

Σοβαρά ερωτηματικά προκύπτουν από την έκτακτη μεταγωγή του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι από τη φυλακή της Μόσχας όπου κρατείτο από την περασμένη Τετάρτη σε νοσοκομείο με την επίσημη αιτιολογία του “αλλεργικού σοκ”.

Ο Ρώσος πολιτικός είχε καταδικαστεί την Τετάρτη από περιφερειακό δικαστήριο της Μόσχας σε φυλάκιση 30 ημερών για “παρακίνηση σε παράνομη διαδήλωση”, καθώς είχε καλέσει τους οπαδούς της αντιπολίτευσης σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο μπροστά στο δημαρχιακό μέγαρο της Μόσχας. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε τελικά παρά την απαγόρευσή της από τις ρωσικές αρχές και η μοσχοβίτικη αστυνομία προέβη σε μαζική καταστολή προβαίνοντας σε περίπου 1400 προσαγωγές διαδηλωτών, ενώ υπήρξαν και δεκάδες τραυματίες.

Ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης σε ανάρτησή του στο Instagram στις 23 Ιουλίου, με την οποία διαμαρτυρόταν για διαφθορά στιε δημοτικές αρχές της Μόσχας

Η διοικητής του νοσοκομείου όπου κρατείται ο Ναβάλνι αρνήθηκε να επιτρέψει την είσοδο των προσωπικών του ιατρών στο θάλαμο όπου νοσηλεύεται, αλλά εκείνοι ισχυρίζονται ότι κατάφεραν να περάσουν μέσα και να τον εξετάσουν. Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, ο Ναβάλνι πάσχει από οξύ οφθαλμικό οίδημα και τοξική κερατοεπιπεφυκίτιδα και όχι από αλλεργικό σοκ, ενώ τόνισαν ότι ο Ρώσος πολιτικός δεν πάσχει από κανενός είδους αλλεργία.

Συνεργάτες του Ναβάλνι υποψιάζονται ότι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης έχει πέσει θύμα τοξικής επίθεσης και θυμίζουν ότι πριν από δυο χρόνια είχε υποστεί επίθεση με τοξικές ουσίες από ακροδεξιά ομάδα, είχε τραυματιστεί σοβαρά στα μάτια και μάλιστα είχε κινδυνεύσει με τύφλωση.

Έξω από το νοσοκομείο Νο 64 όπου νοσηλεύεται υπό κράτηση ο Ναβάλνι συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής οπαδοί του Ρώσου πολιτικού και ζητούσαν την απελευθέρωσή του. Η αστυνομία της Μόσχας με μονάδες καταστολής και προέβη σε δεκάδες προσαγωγές, ενώ συνέλαβε και δημοσιογράφους που καλύπτουν την κράτηση του Ναβάλνι.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.