Μεγάλη άνοδος στη Wall Street, ανέκαμψε και η Ευρώπη

Από το Kappa Newsdesk

Ενθουσιασμός επικράτησε την Τετάρτη στη Wall Street, καθώς η νίκη του Τζο Μπάιντεν στη “Σούπερ Τρίτη” των προκριματικών του Δημοκρατικού Κόμματος δημιούργησε προσδοκίες στους επενδυτές ότι ο επόμενος Πρόεδρος θα είναι ένας πολιτικός φιλικός προς τις αγορές και πως απομακρύνεται το ενδεχόμενο επικράτησης του “σοσιαλιστή” Μπέρνι Σάντερς. Παράλληλα υπήρξαν νέες καθησυχαστικές δηλώσεις για την παρέμβαση των Κυβερνήσεων και των Κεντρικών Τραπεζών στην οικονομία, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις από την επιδημία του κορωνοϊού COVID19.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με σημαντική άνοδο 4,53%, ο δείκτης S&P 500 ανέβηκε κατά 4,19%, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε άνοδο κατά 3,85%. Το επιτόκιο του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου ανέβηκε και πάλι πάνω από το 1% και κινείται στο 1,04%.

Στις ευρωπαϊκές αγορές η διάθεση των επενδυτών ήταν θετική, καθώς συνεχίστηκε η σχετική αισιοδοξία για τα μέτρα που θα ανακοινώσουν οι Υπουργοί Οικονομικών του G7 αλλά και η Ευρωζώνη. Έτσι, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX-30 έκλεισε με άνοδο κατά 1,10%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ανέβηκε κατά 1,44%, στο Παρίσι ο CAC-40 έκλεισε ανοδικά κατά 1,33% και στο Μιλάνο ο FTSE MIB ανέβηκε κατά 0,91%. Στο Χρηματιστήριο της Αθήνας η άνοδος ήταν σχετικά μικρή, καθώς οι Τράπεζες πιέστηκαν και πάλι. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,55%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε πτώση κατά 1,88%.