Ερντογάν: Συμφωνήσαμε με τον Σαράζ για γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Από το Kappa Newsdesk

Συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον Πρωθυπουργό της “Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας” της Λιβύης Φαγιέζ αλ-Σαράζ είχε την Πέμπτη ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν στο προεδρικό παλάτι στην Άγκυρα και στη κοινή συνέντευξη Τύπου ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε πως οι δυο ηγέτες συμφώνησαν να προχωρήσει η Τουρκία σε γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο βάσει του σχετικού μνημονίου που υπέγραψαν στiς 27 Νοεμβρίου 2019.

Συγκεκριμένα ο Ερντογάν δήλωσε για το θέμα της συνεργασίας της λιβυκής “Κυβέρνησης” της Τρίπολης: “Συμφωνήσαμε να αναπτύξουμε νέες συνεργασίες βάσει των μνημονίων. Σε αυτό το πλαίσιο σκοπεύουμε να προωθήσουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας, συμπεριλαμβανωμένων της γεώτρησης και εξόρυξης, με σκοπό να επωφεληθούμε από τους φυσικούς πόρους της Ανατολικής Μεσογείου. Επίσης συμφωνήσαμε στη διεύρυνση της συνεργασίας μας σε περιοχές της Λιβύης”.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στη Λιβύη, ο Τούρκος Πρόεδρος επιτέθηκε κατά “όσων στηρίζουν τον πραξικοπηματία Χάφταρ”. “Αυτούς θα τους κρίνει αυστηρά η ιστορία”, τόνισε ο Ερντογάν και πρόσθεσε: “Η Τουρκία δεν θα αφήσει ποτέ τους Λίβυους αδερφούς μας στο έλεος πραξικoπηματιών και μισθοφόρων. Θα δράσουμε μαζί με τον κ. Σεράζ σε όλα τα διεθνή φόρα για να επιλύσουμε το πρόβλημα της Λιβύης επί της βάσει της νομιμότητας και της ισότητας, μέσω της Διαδικασίας του Βερολίνου και του ΝΑΤΟ”.