Προς κατάρρευση οι συνομιλίες με τη Βρετανία για το Brexit

Από το Kappa Newsdesk

Σε πλήρες αδιέξοδο φαίνεται έχουν καταλήξει οι συνομιλίες ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Βρετανία για το Brexit. Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, ο Μπόρις Τζόνσον είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνική συνομιλία με την Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της οποίας η Γερμανίδα Καγκελάριος ξεκαθάρισε στο Βρετανό Πρωθυπουργό πως εάν η Βόρεια Ιρλανδία δεν παραμείνει “εις το διηνεκές” στην Τελωνειακή Ένωση, τότε μια ενδεχόμενη συμφωνία είναι “εξαιρετικά μη πιθανή”, και πως με αυτήν τη θέση συμφωνεί και η Γαλλία.

Όπως ανέφεραν πηγές της Ντάουνινγκ Στρητ σε βρετανούς δημοσιογράφους, η εξέλιξη αυτή κάνει φανερό το αδιέξοδο στις συνομιλίες και πως πλέον η βρετανική κυβέρνηση θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στην έξοδο της χώρας από την Ένωση χωρίς συμφωνία. Ενδέχεται να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις από τον Τζόνσον εντός της ημέρας.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια συνάντησής στο Μπιαρίτς της Γαλλίας, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου του G7 (26/8/2019) [Φωτό: Ευρωπαϊκό Συμβούλιο]