Ευρεία νίκη των Συντηρητικών δείχνει η πιο αξιόπιστη δημοσκόπηση για τη Βρετανία

Από το Kappa Newsdesk

Νίκη των Βρετανών Συντηρητικών με απόλυτη πλειοψηφία 68 εδρών δείχνει η μεγαλύτερη και πιο έγκυρη δημοσκόπηση/πρόβλεψη αποτελέσματος που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής στη Βρετανία ενόψει των εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου. Η έρευνα MRP του δημοσκοπικού οργανισμού YouGov θεωρείται η πλέον αξιόπιστη μεθοδολογικά, καθώς συγκεντρώνει στοιχεία από ένα τεράστιο δείγμα 100.000 ερωτώμενων από όλες τις περιφέρειες της χώρας. Στις προηγούμενες εκλογές του 2017, η αντίστοιχηση δημοσκόπηση MRP του YouGov είχε προβλέψει το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών με απόκλιση 7 εδρών.

Αύξηση των εδρών των Τόρις, μεγάλη πτώση για τους Εργατικούς

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύθηκαν το βράδυ της Τετάρτης, το Συντηρητικό Κόμμα θα συγκεντρώσει το 43% των ψήφων και θα καταλάβει 359 έδρες, ενώ το Εργατικό Κόμμα θα συγκεντρώσει το 32% των ψήφων και θα τα καταλάβει 211 έδρες. Το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας προβλέπεται να καταλάβει 43 έδρες, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 13 έδρες, ενώ το Brexit Party του Νάιτζελ Φάρατζ προβλέπεται να αποτύχει να εκλέξει βουλευτή.

Σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές του 2017, ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα σήμαινε αύξηση της κοινοβουλευτικής δύναμης των Τόρις κατά 42 έδρες, ενώ για το Εργατικό Κόμμα θα σήμαινε απώλεια 51 εδρών.