Σαρωτική νίκη του Σάντερς στη Νεβάδα

Από το Kappa Newsdesk

Ο γερουσιαστής του Βερμόντ Μπέρνι Σάντερς πέτυχε ευρεία νίκη στις προκριματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος στην πολιτεία της Νεβάδα και αναδεικνύεται πλέον ως φαβορί στην κούρσα για το προεδρικό χρίσμα ενόψει της πολύ κρίσιμης “Σούπερ Τρίτης”.

Με καταμετρημένο περίπου το 50% των εκλογικών τμημάτων, ο Σάντερς κερδίζει το 47% των εκλεκτόρων, ο Τζο Μπάιντεν το 19%, ο Πιτ Μπούτιτζιτζ το 15% και η Ελίζαμπεθ Γουόρεν το 10%.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά νίκη του 78χρονου Σάντερς, μετά τις προκριματικές εκλογές στις πολιτείες της Άιοβα και του Νιού Χάμσαϊρ, ο οποίος ήρθε πρώτος σε όλες τις δημογραφικές ομάδες των Δημοκρατικών ψηφοφόρων, ακόμη και στους κεντρώους.

Κυρίαρχο θέμα το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Σύμφωνα με το entrance poll των προκριματικών εκλογών, οι οπαδοί των Δημοκρατικών που ψήφισαν στη Νεβάδα ιεράρχησαν ως κυρίαρχο ζήτημα πολιτικής την πρόταση του Σάντερς για τη δημιουργία ενός Εθνικού Συστήματος Υγείας στις ΗΠΑ. Το 62% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως στηρίζουν την πρόταση του Σάντερς, ενώ το 44% θεωρεί πως η υγεία είναι το κυρίαρχο ζήτημα πολιτικής για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.