Εκρηκτική άνοδος στη Wall Street

Από το Kappa Newsdesk

Μετά από μια εβδομάδα δραματικής πτώσης των τιμών των μετοχών στα διεθνή χρηματιστήρια οι αγορές τη Δευτέρα ανέκαμψαν, με τη Wall Street να σημειώνει εκρηκτική άνοδο επιτυγχάνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση τιμών στην ιστορία του δείκτη Dow Jones με 5.09%.

Η ευφορία των επενδυτών οφείλεται κυρίως από την αισιοδοξία και τη φημολογία που προκάλεσε η δήλωση του Προέδρου της Federal Reserve Τζερόουμ Πάουελ, ότι θα υπάρξει συντονισμένη πρωτοβουλία από τις Κεντρικές Τράπεζες των χωρών του G7 για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις στην οικονομία και το εμπόριο από την επιδημία του κορωνοϊού.

Το έναυσμα στις αγορές έδωσε το πρωί το Τόκιο, με τον δείκτη Nikkei να κλείνει με άνοδο 0,95%, και στη συνέχεια ακολούθησε η Ευρώπη, με τον δείκτη FTSE 100 στο Λονδίνο να κλείνει ανοδικά κατά 1,35%, τον δείκτη CAC-40 στο Παρίσι να κλείνει στο +ο,44%, ενώ ο DAX-30 έκλεισε με μικρή πτώση κατά 0,27%. Το Χρηματιστήριο της Αθήνας ήταν κλειστό λόγω της αργίας της Καθαράς Δευτέρας.

Στη συνέχεια όμως η Wall Street είχε μια διαρκώς ανοδική συνεδρίαση, με τις τιμές των μετοχών να σημειώνουν εκρηκτική άνοδο προς το τέλος της συνεδρίασης. Ο δείκτης S&P 500 έκλεισε με άνοδο 4,60% και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε άνοδο 4,49%. Το δολλάριο έπεσε στο 1,1130 έναντι του ευρώ, ενώ την Παρασκευή διαπραγματευόταν στο 1,1030. Το δε πετρέλαιο σημείωσε θεαματική αύξηση στην τιμή του Brent, από τα 48,9 δολλάρια το βαρέλι στο κλείσιμο της Παρασκευής στα 52,8 δολλάρια το βράδυ της Δευτέρας.