Εκρηκτική άνοδος στα χρηματιστήρια ενόψει συμφωνίας στη Γερουσία

Από το Kappa Newsdesk

Καθολικό κύμα εκρηκτικής ανόδου παρουσιάστηκε την Τρίτη στα διεθνή χρηματιστήρια, με κεντρικό άξονα την αισιοδοξία που προκύπτει από την επικείμενη συμφωνία στη Γερουσία των ΗΠΑ για ένα τεράστιο πρόγραμμα δημοσιονομικής στήριξης της αμερικανικής οικονομία ύψους περίπου 2 τρισεκατομμυρίων δολλαρίων.

Τον τόνο έδωσε το πρωί το χρηματιστήριο του Τόκιο, όπου ο δείκτης Nikkei σημείωσε σημαντική άνοδο ύψους 7,04%. Στον ίδιο ρυθμό κινήθηκαν και τα χρηματιστήρια της Ευρωζώνης και το Λονδίνο και είναι χαρακτηριστικό ότι σημειώθηκε άνοδος μεγαλύτερη από 7% σε όλες τις αγορές. Η Φρανκφούρτη σημείωσε πρωτοφανή άνοδο 11,49%, το Παρίσι ανέβηκε κατά 8,39%, το Μιλάνο έκλεισε στο +8,69%, η Μαδρίτη στο +8,33% και το Λονδίνο στο +9,35%.

Πολύ ισχυρή αντίδραση στο ΧΑΑ

Σημαντική ήταν η άνοδος στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει άνοδο 7,68% και να κλείνει στις 552,45 μονάδες. Πολύ ισχυρή ήταν η αντίδραση των Τραπεζών, με τον τραπεζικό δείκτη να ανεβαίνει κατά 10,90%, ενώ σημαντική ήταν και η άνοδος των μετοχών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης κατά 8,32%.

Έκρηξη ανόδου στη Wall Street

Εκρηκτική ήταν η άνοδος των μετοχών στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, λόγω των θετικών εξελίξεων στη Γερουσία των ΗΠΑ όπου οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους Ρεπουμπλικανούς και τους Δημοκρατικούς βρίσκονται στα τελευταία στάδια για τη συγκρότηση ενός γιγαντιαίου δημοσιονομικού πακέτου ενίσχυσης της αμερικανικής οικονομίας, ύψους περίπου 2 τρισεκατομμυρίων δολλαρίων. Η συνεδρίαση στη Wall Street άνοιξε με σημαντική άνοδο και έκλεισε με τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση των τιμών των μετοχών μετά το 1933. Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 11,37% στις 20.704,91 μονάδες, ο δείκτης S&P 500 ανέβηκε κατά 9,38% στις 2.447,33 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε άνοδο κατά 8,12% στις 7.417,86 μονάδες.