Γερμανική Υπηρεσία Πληροφοριών: Σχέδιο τουρκικών υπηρεσιών η μεταναστευτική κρίση στον Έβρο

Από το Kappa Newsdesk

Η πρόσφατη προσφυγική και μεταναστευτική κρίση στον Έβρο ήταν ένα οργανωμένο σχέδιο των τουρκικών αρχών, οι οποίοι κατεύθυναν τους μετανάστες με σκοπό να περάσουν τα ελληνικά σύνορα. Αυτό είναι το συμπέρασμα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Γερμανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Der Spiegel.

Σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας, οι τουρκικές αρχές επιβίβασαν τους μετανάστες σε λεωφορεία και τους κατεύθυναν στις Καστανιές, ενώ ανάμεσα στους μετανάστες βρίσκονταν και Τούρκοι πράκτορες, οι οποίοι βοηθούσαν και έδιναν οδηγίες στους μετανάστες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι γερμανικές αρχές ζήτησαν εξηγήσεις από τις τουρκικές αρχές ασφαλείας για αυτές τις ενέργειες, αλλά εκείνες αρνήθηκαν κάθε ανάμειξη.

Εκκενώθηκε ο μεταναστευτικός καταυλισμός στο Παζάρ Κούλε

Εν τω μεταξύ εκκενώθηκε από τις τουρκικές αρχές το βράδυ της Πέμπτης ο πρόχειρος μεταναστευτικός καταυλισμός στο Παζάρ Κούλε, στα ελληνοτουρκικά σύνορα απέναντι από τις Καστανιές. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Τουρκία, οι αρχές ασφαλείας έκαψαν τις σκηνές των μεταναστών για να αναγκαστούν αυτοί να αποχωρήσουν οριστικά από την περιοχή. Το πρωί της Παρασκευής ο πρόχειρος καταυλισμός ήταν εγκαταλειμένος, όπως φαίνεται σε φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας στην Αθήνα.