Συνεχίζεται το ανοδικό σερί στα χρηματιστήρια

Από το Kappa Newsdesk

Τα αρνητικά αποτέλεσμα των επιχειρήσεων, πτώση των πωλήσεων και ο τεράστιος δανεισμός τους δεν πτοούν τους επενδυτές οι οποίοι συνεχίζουν να οδηγούν τα διεθνή χρηματιστήρια σε υψηλότερα επίπεδα, με βασικό γνώμονα τη διαφαινόμενη χαλάρωση των μέτρων περιορισμού στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Η Αυστρία και η Ισπανία ξεκίνησαν ήδη τη χαλάρωση των μέτρων, ενώ στις ΗΠΑ η Κυβέρνηση Τραμπ πιέζει φορτικά τους Κυβερνήτες των ομοσπονδιακών πολιτειών να υπακούσουν στο σχεδιασμό του Λευκού Οίκου.

Οι εξελίξεις στην αγορά του πετρελαίου δεν είναι πάντως όπως την ανέμεναν οι ηγέτες του OPEC+ που συμφώνησαν την Κυριακή μια μεγάλη μείωση της παραγωγής για να βοηθήσουν την τιμή του αργού που πιέζεται δραματικά τις τελευταίες εβδομάδες. Την Τρίτη η τιμή του Brent υποχώρησε και λίγο μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας διαπραγματεύεται στα 30 δολλάρια το βαρέλι.

Συνεχίζεται εν τω μεταξύ η καθοδική πορεία της τουρκικής λίρας και τα μεσάνυχτα της Τρίτης κατέγραψε νέο αρνητικό ρεκόρ στις 6,830 λίρες ανά δολλάριο ΗΠΑ.

Ο δείκτης Stoxx 600 των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών εταιρειών έκλεισε θετικά στο +0,59%, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX-30 σημείωσε άνοδο κατά 1,25%, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 έπεσε κατά 0,82%, το Παρίσι έκλεισε στο +0,38%, το Μιλάνο στο -0,36%, ενώ η Μαδρίτη είχε άνοδο κατά 0,54%. Το Χρηματιστήριο της Αθήνας σημείωσε σημαντική άνοδο κατά 3,44%, ενώ αυτήν τη φορά οι επενδυτές στράφηκαν προς μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης που σημείωσαν άνοδο κατά 4,33%, ενώ οι Τράπεζες σημείωσαν μικρή άνοοδο κατά 0,76%.

Στη Wall Street, o Dow Jones έκλεισε στις 23,949.76 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο κατά 2,39%, ο δείκτης S&P 500 έκλεισε στις 2,846.06 μονάδες, με άνοδο 3,06% και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε στις 8,515.74, σημειώνοντας άνοδο 3,95%.