Σε αμηχανία οι αγορές, αναμένουν τη χαλάρωση των μέτρων

Από το Kappa Newdesk

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έδειξαν σημάδια ανάκαμψης από το πετρελαϊκό σοκ που κυριάρχησε στις αγορές τις προηγούμενες ημέρες και ο ενεργειακό κλάδος αλλά και οι Τράπεζες οδήγησαν τις μετοχές ξανά σε θετικό έδαφος. Οι ειδήσεις από το πεδίο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έδωσαν έναν τόνο αισιοδοξίας στους επενδυτές και την προσδοκία ότι τελικά θα βρεθεί μια συμφωνία για την ενίσχυση των οικονομιών των κρατών-μελών της ΕΕ. Στις ΗΠΑ οι επενδυτές είδαν αρχικά θετικά την πορεία των τιμών του πετρελαίου και τα τελευταία στοιχεία για την ανεργία, τα οποία θεωρήθηκαν όχι ιδιαίτερα αρνητικά, όμως προς το τέλος της συνεδρίασης προέκυψε η είδηση για την αποτυχία των πρώτων κλινικών δοκιμών του πειραματικού φαρμάκου Remdesivir και η θετική διάθεση αντικαταστάθηκε από έντονο σκεπτικισμό για αν μπορεί να υπάρξει σύντομα μια αποτελεσματική θεραπεία κατά της COVID-19.

Τα χρηματιστήρια

Ο δείκτης Stoxx 600 των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών εταιρειών έκλεισε με άνοδο 0,94%, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX-30 σημείωσε άνοδο κατά 0,95%, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 ανέβηκε κατά 0,97%, το Παρίσι έκλεισε στο +0,89%, το Μιλάνο στο +1,43%, ενώ η Μαδρίτη είχε άνοδο κατά 0,40%. Στο Χρηματιστήριο της Αθήνας ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 610,48 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 2,53%, με τις Τράπεζες και αυτήν τη φορά να έχουν θετική συμπεριφορά και ο τραπεζικός δείκτης να ανεβαίνει κατά 5,65%. Το αργό πετρέλαιο Brent σημείωσε άνοδο και διαπραγματευόταν λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στα 22,3 δολλάρια το βαρέλι.

Στη Wall Street, o Dow Jones έκλεισε στις 23,515.26 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο κατά 0,17%, ο δείκτης S&P 500 έκλεισε στις 2,797.80 μονάδες, με πτώση κατά 0,05% και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε στις 8,494.75, σημειώνοντας οριακή πτώση κατά 0,01%.