Επίσημη επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ στις 15 ή 16 Ιουνίου

Από το Kappa Newsdesk

Την πρώτη του επίσκεψη εκτός Ελλάδος μετά την πανδημία του κορωνοϊού θα πραγματοποιήσει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας στο Ισραήλ στις 15 ή 16 Ιουνίου, μαζί με πολυπληθή κυβερνητική αποστολή και θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και μέλη της νέας ισαρηλινής Κυβέρνησης. Αυτό μετέδωσε την Τετάρτη η κρατική τηλεόραση του Ισραήλ Kan, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.

Έλληνας κυβερνητικός παράγοντας επιβεβαίωσε στο Kappa News την επίσκεψη, προσθέτοντας ότι η ακριβής ημερομηνία και οι λεπτομέρειες του ταξιδιού δεν έχουν ακόμη πλήρως αποσαφηνιστεί. Φαίνεται πως υπάρχει βούληση και από τις δυο πλευρές η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού και των Υπουργών της Κυβέρνησης να συμπέσει με την επανέναρξη των αεροπορικών πτήσεων μεταξύ των δυο χωρών που προβλέπεται να γίνει στις 15 ή τις 16 Ιουνίου.

Στην ατζέντα των δυο Πρωθυπουργών θα βρίσκεται επίσης η τουρκική δραστηριότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως και όλο το εύρος των διμερών σχέσεων και τα ζητήματα της ενεργειακής συνεργασίας, όπως ανέφερε το Kan. Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ηγείται από τις 17 Μαρτίου Κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ύστερα από συμφωνία με τον βασικό πολιτικό του αντίπαλο Μπένι Γκαντζ, ο οποίος ανέλαβε το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ και τη θέση του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού.