Μπάιντεν: Θα ενώσω όλους τους Αμερικανούς, θα είμαι “σύμμαχος του φωτός”

Από το Kappa Newsdesk

Ολοκληρώθηκε αργά τη νύχτα της Πέμπτης το τετραήμερο συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος με την κεντρική ομιλία του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αποδέχθηκε και τυπικά το χρίσμα του υποψηφίου των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Μετά από τρεις ημέρες όπου στο συνέδριο των Δημοκρατικών κυριάρχησαν οι επιθέσεις κατά του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο Τζο Μπάιντεν επέλεξε να επικεντρώσει την ομιλία του στο πως θα προσπαθήσει ως Πρόεδρος να ενώσει τη χώρα, στην οποία όπως είπε “υπάρχει πολλή οργή, πολύς φόβος, πολύς διχασμός”. Χρησιμοποίησε δε μια φράση της Έλλα Μπέικερ, της ιστορικής ηγέτιδας του κινήματος των πολιτικών δικαιωμάτων στο 20ό αιώνα στις ΗΠΑ, λέγοντας πως ως Πρόεδρος θα είναι “σύμμαχος του φωτός, όχι του σκότους”.

Στην ομιλία του ο Μπάιντεν περιέγραψε τους στόχους της Προεδρίας του, με κεντρικούς πυλώνες την κλιματική αλλαγή, την παιδεία, την απασχόληση και την οικονομία. Τόνισε όμως ότι μόλις εκλεγεί θα αντιστρέψει αμέσως τις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ για την πανδημία και την οικονομική κρίση που αυτή επέφερε. “Η πρώτη μας προτεραιτότητα θα είναι να θέσουμε υπό έλεγχο την πανδημία”, είπε ο Μπάιντεν, και πρόσθεσε πως ο Τραμπ “απέτυχε στο καθήκον του να προστατεύσει την Αμερική” και πως “αυτό είναι ασυγχώρητο”.

Τραμπ: Εάν εκλεγεί ο Μπάιντεν θα είναι καταστροφή για τη χώρα

Λίγο πριν από την ομιλία του Τζο Μπάιντεν στο συνέδριο των Δημοκρατικών, ο Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε δρυμεία επίθεση εναντίον του Δημοκρατικού αντιπάλου του σε ομιλία του στην Πενσυλβάνια, λέγοντας πως μια ενδεχόμενη Προεδρία του Τζο Μπάιντεν θα είναι καταστροφή για τη χώρα. “Εάν θέλετε να φανταστείτε τη ζωή σας σε μια Προεδρία υπό τον Μπάιντεν, σκεφτείτε τα συντρίμια στη Μινεάπολη, την βίαιη αναρχία στο Πόρτλαντ, τα ματοβαμμένα πεζοδρόμια στο Σικάγο και φανταστείτε όλο αυτό το χάος να καταφθάνει στην πόλη σας, σε κάθε πόλη της Αμερικής”, είπε ο Τραμπ.