Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε τη σύμβαση με την AstraZeneca [έγγραφο]

Από το Kappa Newsdesk

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε σήμερα Παρασκευή τη σύμβαση με την φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca για την προμήθεια του εμβολίου κατά της COVID-19. Η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε δηλώσει το πρωί πως η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά από την φαρμακευτική εταιρεία διαφάνεια και εξασφάλιση των χρονοδιαγραμμάτων παραδόσεων. “Χρηματοδοτήσαμε με  εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ τις φαρμακευτικές εταιρείες το καλοκαίρι και το φθινόπωρο για να αυξήσουν την παραγωγή τους”, ανέφερε η Φον ντερ Λάιεν και πρόσθεσε πως “θέλουμε μια λογική εξήγηση” για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις.

Δείτε το έγραφο εδώ:

Ο ΕΜΑ ενέκρινε την αδειοδότηση του εμβολίου της AstraZeneca

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ότι εγκρίνει την αδειοδότηση του εμβολίου της AstraZeneca. Στην ανακοίνωσή του ο ΕΜΑ αναφέρει πως κλινικές δοκιμές σε 24.000 ανθρώπους έδειξαν ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και πως είναι αποτελεσματικό σε ποσοστό 59,5%. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανέφερε επίσης πως δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε άτομα μεγάλης ηλικίας, αλλά πως “είναι αναμενόμενη” η αποτελεσματικότητα και σε ηλικιωμένα άτομα.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων:

Δείτε την ενημέρωση από την διευθύντρια του ΕΜΑ Έμα Κουκ και τα στελέχη του Οργανισμού:

Ενημέρωση 1 | 21/1/2021 20:48 —  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την κυκλοφορία του εμβολίου της AstraZeneca

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε πως η Κομισιόν ενέκρινε την κυκλοφορία του εμβολίου της AstraZeneca μετά την έγκρισή του από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. “Αναμένουμε ότι η εταιρεία θα παραδώσει τις 400 εκατομμύρια δόσεις όπως έχει συμφωνηθεί, ώστε οι Ευρωπαίοι να εμβολιασθούν το συντομότερο δυνατό”.