Κουτσομύτης στο Ahval News: Η ΕΕ δεν μπορεί να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία λόγω οικονομικών συμφέροντων

Τα σημαντικά οικονομικά συμφέροντα στην Τουρκία ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών, όπως η Ουγγαρία, η Ιταλία, η Ισπανία και πρωτίστως η Γερμανία, καθιστούν σχεδόν αδύνατη τη λήψη από την Ευρωπαϊκή Ένωση ουσιαστικών κυρώσεων κατά της τουρκικής Κυβέρνηση, ανέφερε ο διευθυντής έκδοσης του Kappa News σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τουρκικό αντιπολιτευτικό ιστότοπο Ahval News, με αντικείμενο τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 25ης Μαρτίου.

“Στην Αθήνα γνωρίζουν πλέον τι να περιμένουν από τις Βρυξέλλες και τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες σε σχέση με την Ανατολική Μεσόγειο”, πρόσθεσε ο Γιάννης Κουτσομύτης και πρόσθεσε πως “οι επιθετικές ενέργειες της τουρκικής ηγεσίας σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του Συμβουλίου, χάλασαν κάπως τη θετική διάθεση που υπήρχε στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ήθελε να κάνει κάποιες χειρονομίες στην τουρκική Κυβέρνηση σχετικά με τις ευρωτουρκικές. Έτσι δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να αναμένει κανείς κάτι περισσότερο από την Ένωση”.

Η Ελλάδα και η Κύπρος αποκόμισαν λίγο περισσότερα από όσα ανέμεναν, διότι φοβόντουσαν πολύ χειρότερες διατυπώσεις στην τελική δήλωση του Συμβουλίου, είπε ο διευθυντής έκδοσης του Kappa News. “Δεν υπήρξαν δυσάρεστες εκπλήξεις για την Αθήνα, γνωρίζουν πλέον τις θέσεις όλων σχετικά με τις ευρωτουρκικές σχέσεις”.

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη του Γιάννη Κουτσομύτη στο Ahval News: