Μαξίμου: Πάμε βήμα-βήμα στην ελληνοτουρκική επαναπροσέγγιση

Από το Kappa Newsdesk

“Το πλαίσιο της ελληνοτουρκικής επαναπροσέγγισης είναι καθορισμένο και έχει ένα συγκεκριμένο ορόσημο, ήτοι το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας στις 7 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, το οποίο έχει συμβολική και πολιτική σημασία. Πάμε βήμα – βήμα και όπως είπαμε δε βάζουμε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα ως προς τον πολιτικό διάλογο”, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές από τη Νέα Υόρκη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, επιχειρώντας μία πρώτη αποτίμηση της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι ανάμεσα στις δύο χώρες υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορούν να υπογραφούν και να ανακοινωθούν σύντομα και τα οποία “δεν είναι διακοσμητικού χαρακτήρα”.

“Μπορούμε να αναπτύξουμε έναν διάλογο για το μεταναστευτικό”

Τα ίδια πρόσωπα επισήμαναν ότι στο μεταναστευτικό ζήτημα μπορούμε να αναπτύξουμε έναν διάλογο για το πως μπορεί να βοηθήσει η Τουρκία εξηγώντας ότι υπάρχει ευρωπαϊκό πλαίσιο, κάτι, όμως που δε σημαίνει, όπως ειπώθηκε, ότι δεν μπορούμε να μιλάμε διμερώς. “Πρέπει να μιλάνε όλοι οι εμπλεκόμενοι Υπουργοί, αλλά και τα λιμενικά μας”, τονίστηκε χαρακτηριστικά.