Γιούλια Ναβάλναγια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Πολεμήστε την εγκληματική συμμορία του Πούτιν

Από το Kappa Newsdesk

Η Γιούλια Ναβάλναγια, χήρα του Ρώσου ακτιβιστή Αλεξέι Ναβάλνι, απηύθυνε ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τετάρτη, ύστερα από πρόσκληση του προεδρείου του. Χαιρετίζοντας τη Ρωσίδα ακτιβίστρια, η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα δήλωσε ότι “για πολλούς στη Ρωσία και αλλού, ο Αλεξέι Ναβάλνι εκπροσωπούσε την ελπίδα. Την ελπίδα για καλύτερες μέρες. Την ελπίδα για μια ελεύθερη Ρωσία. Την ελπίδα για το μέλλον». Τόνισε πως αν “η ιστορία μας διδάσκει κάτι, είναι ότι οι πυλώνες της απολυταρχίας, τελικά, πάντα καταρρέουν κάτω από το βάρος της ίδιας τους της διαφθοράς και της εγγενούς επιθυμίας των ανθρώπων να ζουν ελεύθερα. Και όταν αυτό αναπόφευκτα συμβεί, θα είναι χάρη σε αυτό που έκαναν ο Αλεξέι και η οικογένειά σου”.

Στην ομιλία της, η Γιούλια Ναβάλναγια κατηγόρησε τις ρωσικές αρχές ότι με επικεφαλής τον Πρόεδρο Πούτιν ενορχήστρωσαν τη δολοφονία του Αλεξέι Ναβάλνι. Είπε ότι η κρατική δολοφονία αυτή έδειξε για άλλη μια φορά σε όλους ότι “ο Πούτιν είναι ικανός για τα πάντα και ότι δεν μπορείς να διαπραγματευτείς μαζί του” και εξέφρασε την ανησυχία της για το γεγονός ότι κανένα από τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχει σταματήσει στην πραγματικότητα την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στην κατεύθυνση αυτή, ζήτησε περισσότερες καινοτόμες ιδέες για να νικηθεί το καθεστώς Πούτιν, τόσο στο εσωτερικό όσο και στις ενέργειές του προς τους γείτονές του. “Αν πραγματικά θέλετε να νικήσετε τον Πούτιν, πρέπει να γίνετε καινοτόμοι (…) Δεν μπορείτε να βλάψετε τον Πούτιν με άλλο ένα ψήφισμα ή άλλη μια σειρά κυρώσεων που δεν διαφέρουν σε τίποτα από τις προηγούμενες (…) Δεν μιλάτε με έναν πολιτικό αλλά με έναν αιμοσταγή μαφιόζο (…) Ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι οι άνθρωποι κοντά στον Πούτιν, οι φίλοι του, οι συνεργάτες του και αυτοί που φυλάνε τα χρήματα της μαφίας (…) Εσείς και όλοι μας, πρέπει να πολεμήσουμε αυτή την εγκληματική συμμορία”.

Συνέχισε λέγοντας ότι, υπό το πρίσμα αυτό, το να είναι κανείς πολιτικά καινοτόμος σημαίνει καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και όχι πολιτικός ανταγωνισμός. “Όχι διπλωματικές επιστολές, αλλά έρευνες για τις χρηματοοικονομικές μηχανορραφίες. Όχι δηλώσεις ανησυχίας, αλλά έρευνα για συνεργάτες της μαφίας στις χώρες σας, για τους συγκεκριμένους δικηγόρους και τραπεζίτες που βοηθούν τον Πούτιν και τους φίλους του να κρύψουν χρήματα”.

Τόνισε επίσης ότι “σε αυτόν τον αγώνα έχετε αξιόπιστους συμμάχους – υπάρχουν δεκάδες εκατομμύρια Ρώσοι που είναι εναντίον του Πούτιν, ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στο κακό που φέρνει”, πριν καταλήξει: ”Ο Πούτιν πρέπει να λογοδοτήσει για ό,τι έχει κάνει στη χώρα μου. Ο Πούτιν πρέπει να λογοδοτήσει για ό,τι έχει κάνει σε μια γειτονική ειρηνική χώρα. Και ο Πούτιν πρέπει να λογοδοτήσει για όλα όσα έχει κάνει στον Αλεξέι”.

Δείτε εδώ ολόκληρη την ομιλία της Γιούλια Ναβάλναγια: