Μητσοτάκης για ανάρτηση Ζελένσκι: Δεν υπάρχει καμία συμφωνία

Από το Kappa Newsdesk

O Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε την Παρασκευή πως δεν προχώρησε στη σύναψη καμίας συμφωνίας με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Οδησσό στις 6 Μαρτίου. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου μετά την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες και με αφορμή την σχετική ανάρτηση του Ουκρανού Προέδρου την Πέμπτη.

“Δεν θα ήταν δυνατόν, εξάλλου, να πάω στην Ουκρανία και να υπογράψω εν κρυπτώ κάποια συμφωνία. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά”, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. “Θα επαναλάβω, όμως, ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να στηρίζει σταθερά την δυνατότητα της Ουκρανίας να αμύνεται, χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να θέτει εν αμφιβόλω την επιχειρησιακή δυνατότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεών μας. Αυτό είναι κάτι το οποίο είναι προφανές και σίγουρα αφορά και τα ζητήματα της αεράμυνας τα οποία τόσο ευαίσθητα είναι”, πρόσθεσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Η δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη:

Οι δηλώσεις Ζελένσκι στην Οδησσό

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε δηλώσει πάντως στις 6 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων των δύο ηγετών στην Οδησσό, πως η Ουκρανία και η Ελλάδα έχουν αρχίσει να προετοιμάζουν μια διμερή συμφωνία για “δεσμεύσεις ασφαλείας”.

“Μαζί με την Ελλάδα, ξεκινήσαμε την προετοιμασία μιας διμερούς συμφωνίας για τις δεσμεύσεις για την ασφάλεια – τη συνεργασία μας στον τομέα της ασφάλειας. Ελπίζω ότι οι ομάδες μας θα προετοιμάσουν σύντομα τη συμφωνία για υπογραφή”, δήλωσε εκείνη την ημέρα ο Ουκρανός Πρόεδρος, και πρόσθεσε πως “η συμφωνία θα καθορίζει το επίπεδο συνεργασίας και υποστήριξης που έχει ήδη επιτευχθεί για φέτος και για τα επόμενα δέκα χρόνια”.