Κατέρρευσε ο ταξιδιωτικός κολοσσός Thomas Cook

Από το Kappa Newsdesk

Ο ταξιδιωτικός κολοσσός Thomas Cook κατέρρευσε τα ξημερώματα της Δευτέρας, μετά την οριστική αποτυχία των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές της εταιρείας και ενδεχόμενους επενδυτές.

Αεροσκάφος του ταξιδιωτικού κολοσσού Thomas Cook [Φωτό: Bruno Geiger Airplane Pictures/Flickr]

Η εταιρεία τέθηκε αμέσως υπο επιτροπεία και όλες οι πτήσεις της ακυρώθηκαν. Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας έθεσε ήδη σε εφαρμογή το μεγαλύτερο σχέδιο επαναπατρισμού Βρετανών πολιτών στη μεταπολεμική ιστορία, καθώς περίπου 600.000 πελάτες της Thomas Cook έχουν αποκλειστεί σε δεκάδες τουριστικούς προορισμούς, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Ο ιστότοπος της εταιρείας έχει δεσμευθεί και εμφανίζει μια ανακοίνωση που παραπέμπει σε ιστότοπο της Βρετανικής ΥΠΑ και παρέχει πληροφορίες για τον επαναπατρισμό των ταξιδιωτών.

Η Thomas Cook ιδρύθηκε το 1841 και υπήρξε επί δεκαετίες η μεγαλύτερη ταξιδιωτική εταιρεία στον κόσμο, εξυπηρετώντας ετησίως εκατομμύρια τουρίστες και ταξιδιώτες. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε: “το ΔΣ και ο ίδιος προσωπικά λυπούνται απεριόριστα που δεν καταφέραμε να βρούμε λύση στο πρόβλημα χρηματοδότησης της εταιρείας”.