Οριστικό: Σε δίκη για διαφθορά παραπέμπεται ο Νετανιάχου

Από το Kappa Newsdesk

Παραπέμπεται σε ποινική δίκη οριστικά πλέον ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά την αποτυχία της προσπάθειάς του να υποβάλλει το Κοινοβούλιο της χώρας αίτημα ασυλίας.

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός θα δικαστεί από κακουργοδικείο της Ιερουσαλήμ με τις κατηγορίες της παθητικής δωρδοκίας, της απιστίας προς την υπηρεσία και της απάτης, για τρεις υποθέσεις διαφθοράς. Το πρωί της Τρίτης ανακοινώθηκε από το γραφείο του, ενώ εκείνος βρίσκεται σε επίσκεψη στην Ουάσιγκτον, ότι αποσύρει το αίτημα ασύλου που είχε καταθέσει στο ισραηλινό Κοινοβούλιο, καθώς δεν βρέθηκαν τελικά αρκετοί βουλευτές για να εγκριθεί το αίτημά του.

Η δίκη δεν αναμένεται να διεξαχθεί πριν από τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 2 Μαρτίου, αλλά η υπόθεση αναμένεται να κυριαρχίσει στην προεκλογική περίοδο που έχει ήδη αρχίσει.

Ο Νετανιάχου βρίσκεται στην Ουάσιγκτον για την ανακοίνωση του σχεδίου επίλυσης του Παλαιστινιακού από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και είναι προγραμματισμένο να δώσει κοινή συνέντευξη με τον Αμερικανό Πρόεδρο στις 7μμ ώρα Ελλάδας.