Τραμπ προς Ερντογάν: Επιλύστε τις διαφορές σας με την Ελλάδα

Από το Kappa Newsdesk

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε το βράδυ της Δευτέρας ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Η επικοινωνία έγινε επ’ αφορμή του σεισμού της περασμένης εβδομάδας στο Ελαζίγ της νοτιοανατολικής Τουρκίας και ο Αμερικανός Πρόεδρος συλληπήθηκε τον Τούρκο ομόλογό του για τα θύματα αυτής της φυσικής καταστροφής.

Παράλληλα οι δυο ηγέτες συζήτησαν και θέματα ασφάλειας, την κατάσταση στη Συρία, τη Λιβύη αλλά και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Σύμφωνα με tweet του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου Τζαντ Ντιρ, ο Πρόεδρος Τραμπ “τόνισε τη σημασία να επιλύσουν η Τουρκία και η Ελλάδα τις διαφορές τους στην Ανατολική Μεσόγειο”.

Η αναφορά του Αμερικανού Προέδρου έρχεται λίγες ημέρες μετά τη σημαντική επιστολή που απέστειλε ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο προς τον Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, με την οποία επισημαίνεται η στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στην ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η τουρκική Προεδρία για την τηλεφωνική επικοινωνία των δυο ηγετών δεν γίνεται καμία αναφορά στην επισήμανση του Αμερικανού Προέδρου για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.