Ανακόπηκε η πτώση στα διεθνή χρηματιστήρια αλλά παραμένει η αστάθεια

Από το Kappa Newsdesk

Ανακόπηκε την Τετάρτη η καθοδική πορεία των διεθνών χρηματιστηρίων, την οποία είχε προκαλέσει η ανησυχία για τις επιπτώσεις στο παγκόσμιο εμπόριο από την επιδημία του κορονοϊού COVID-19, αλλά η αστάθεια παραμένει.

Οι ευρωπαϊκές αγορές είχαν μια ευμετάβλητη πορεία κατά τη διάρκεια της ημέρες και είχαν σημειώσει άνοδο και πάνω από 1% αλλά στο τέλος της συνεδρίασης υποχώρησαν και έκλεισαν με μικρά κέρδη ή μικρή υποχώρηση. Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX-30 έκλεισε με πτώση 0,12%, στο Παρίσι ο CAC-40 σημείωσε μικρή άνοδο 0,09% και στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με κέρδη 0,35%. Θετική εξαίρεση αποτέλεσε το χρηματιστήριο του Μιλάνο, με τον δείκτη FTSE MIB να κλείνει με άνοδο 1,44%.

Μικρή πτώση στη Wall Street

Με μικρή πτώση έκλεισε τελικά το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με τον δείκτη Dow Jones να σημειώνει πτώση 0,16%, τον δείκτη S&P 500 να μειώνεται κατά 0,14%, ενώ μικρή άνοδο σημείωσε ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατά 0,17%.

Μεγάλη πτώση στο ΧΑΑ

Μεγάλη ήταν η πτώση στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, με την είδηση του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στην Ελλάδα να βαραίνει τη διάθεση των επενδυτών. Ο γενικός δείκτης σημείωσε πτώση κατά 2,69%, πλησιάζοντας επικίνδυνα το ψυχολογικό όριο των 800 μονάδων. Οι Τράπεζες ήταν και πάλι αρνητικοί πρωταγωνιστές, με τον τραπεζικό δείκτη να κλείνει με απώλειες 4,19%.

Κίνδυνος για την εφοδιαστική αλυσίδα

Οι αναλυτές είναι πολύ φειδωλοί στα σχόλια και τις προβλέψεις τους, καθώς η συγκεκριμένη κρίση θεωρείται ιδιαίτερα περίπλοκη αφού πλήττει και τη ζήτηση αλλά και την εφοδιαστική αλυσίδα. Θεωρείται δε πολύ δύσκολο για τις κεντρικές Τράπεζες να βρούν εργαλεία για να βοηθήσουν αποτελεσματικά τις εθνικές οικονομίες και τις επιχειρήσεις να ξεπεράσουν το αναπάντεχο σοκ.