Νέα καθαρή νίκη του Μπάιντεν επί του Σάντερς

Από το Kappa Newsdesk

Απόλυτος κυρίαρχος των προκριματικών εκλογών του Δημοκρατικού Κόμματος φαίνεται πλέον ο πρώην Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μετά την νέα καθολική του νίκη στα primaries των πολιτειών της Φλόριντα, του Ιλινόις και της Αριζόνα που διεξήχθησαν την Τρίτη, επί του ανθυποψηφίου του Μπέρνι Σάντερς.

Στη Φλόριντα η νίκη του Μπάιντεν ήταν συντριπτική, καθώς η διαφορά ανάμεσα στους δυο μονομάχους έφτασε τις 40 ποσοστιαίες μονάδες. Στο Ιλινόις η διαφορά έφτασε τις 20 μονάδες και στην Αριζόνα τις 10 μονάδες. Η επικράτηση του Μπάιντεν ήταν απόλυτη στις ηλικίες από 45 και επάνω, ενώ ο Σάντερς επικράτησε με μικρή διαφορά στις ηλικίες 30 έως 44 ετών και με μεγαλύτερη διαφορά στους νέους.

Το στοιχείο που δείχνει πλέον ότι η μεγάλη πλειοψηφία των οπαδών των Δημοκρατικών έχει αποφασίσει υπέρ του Μπάιντεν είναι ότι σύμφωνα με τα exit polls o 77χρονος πρώην Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θεωρείται με μεγάλη διαφορά καλύτερος από τον Σάντερς για να μεταρρυθμίσει το σύστημα δημόσιας υγείας και ασφάλισης, ενώ θεωρείται επίσης με διαφορά ότι διαθέτει τις περισσότερες πιθανότητες να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Στη δήλωσή που έκανε ο Μπάιντεν από το σπίτι του στο Ντέλαγουερ μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, κάλεσε τους οπαδούς του Σάντερς να τον στηρίξουν για να νικήσουν τον Τραμπ τον Νοέμβριο. “Θέλω να πω ειδικά στους νέους ψηφοφόρους που έχουν εμπνευσθεί από τον γερουσιαστή Σάντερς: Σας ακούω. Γνωρίζω το διακύβευμα. Ξέρω τι πρέπει να κάνουμε”. “Ο στόχος μας ως καμπάνια και ο στόχος μου ως υποψήφιος για την Προεδρία ήταν να ενώσω το κόμμα και μετά να ενώσω το έθνος.”

Μετά την νέα αυτή επικράτηση του Μπάιντεν, αναμένεται να ενταθούν οι πιέσεις προς τον Σάντερς να εγκαταλήψει την προεκλογική του εκστρατεία, ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες επιτυχίας του Μπάιντεν έναντι του Τραμπ.

Δείτε στο βίντεο τη δήλωση του Μπάιντεν μετά την ανακοίνωση της νίκης του στη Φλόριντα, το Ιλινόις και την Αριζόνα: