Τρίτη συνεχόμενη ημέρα ανόδου στα χρηματιστήρια

Από το Kappa Newsdesk

Συνεχίστηκε για τρίτη ημέρα η άνοδος των μετοχών στα διεθνή χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές και οι χρηματιστές φαίνεται να πείθονται από τα οικονομικά μέτρα στις ΗΠΑ και την Ευρωζώνη για την αντιμετώπιση της κρίσης από την πανδημία του κορωνοϊού και δεν πτοήθηκαν ούτε από το ρεκόρ 38ετίας στις μηνιαίες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX-30 έκλεισε με άνοδο 1,28%, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 ανέβηκε κατά 2,24%, το Παρίσι ανέβηκε κατά 2,51%, το Μιλάνο έκλεισε στο +0,73% και η Μαδρίτη στο +1,31%. Το Χρηματιστήριο της Αθήνας σημείωσε άνοδο 3,78%, ενισχυμένο κυρίως από τις Τράπεζες, οι οποίες σημείωσαν εκρηκτική άνοδο κατά 17,84% μετά τη δημοσιοποίηση των νομικών κειμένων της ποσοτικής χαλάρωσης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η μεγαλύτερη τριήμερη άνοδος στη Wall Street από το 1931

Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης η ευφορία επενδυτών και χρηματιστών συνεχίστηκε για τρίτη ημέρα και οδήγησε τον δείκτη Dow Jones σε άνοδο 1.351 μονάδων, κάνοντας το μεγαλύτερο ρεκόρ τριήμερης ανόδου από το 1931. Οι μεγάλες βιομηχανίες, οι εταιρείες ενέργειας, οι εταιρείες κοινής ωφέλειας και οι εταιρείες ακινήτων σημείωσαν μεγάλα κέρδη, ενισχυμένες από την ψήφιση στο Κογκρέσο του νομοσχεδίου για το τεράστιο πακέτο δημοσιονομικής στήριξης της αμερικανικής οικονομίας ύψους 2 τρισεκατομμυρίων δολλαρίων.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 22.552,17 μονάδες, σημειώνοντας  άνοδο 6,38%, ο δείκτης S&P 500 έκλεισε στις 2.622,53, με άνοδο 5,94% και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε στις 7.797,54, σημειώνοντας άνοδο 5,60%.