Από το Kappa Newsdesk
Δυναμικό ράλι ανόδου σημειώθηκε τη Δευτέρα σε όλα τα χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές έχουν αποκτήσει αισιοδοξία από την πορεία των κρουσμάτων της πανδημίας του COVID-19 στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, αλλά και τη διαφαινόμενη συμφωνία στο Eurogroup για τα δημοσιονομικά μέτρα αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης στις χώρες της Ευρωζώνης.
Χαρακτηριστικό της αισιοδοξίας που επικράτησε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είναι πως παρουσίασαν μεγάλη άνοδο οι μετοχές εταιρειών του κλάδου του τουρισμού και της αναψυχής, που είχαν πληγεί δραματικά τις προηγούμενες εβδομάδες. Αισιοδοξία προσέδωσε επίσης η αναγγελία της αυστριακής Κυβέρνησης για χαλάρωση των μέτρων περιορισμού μετά το Πάσχα.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο κατά 3,73%, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX-30 ανέβηκε κατά 5,74%, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 ανέβηκε κατά 3,11%, το Παρίσι έκλεισε στο +4,61%, το Μιλάνο στο +3,89%, ενώ η Μαδρίτη είχε άνοδο κατά 3,99%. Το Χρηματιστήριο της Αθήνας σημείωσε εκρηκτική άνοδο κατά 8,46%, ενισχυμένο και από το ράλι στις Τράπεζες που ανέβηκαν κατά 8,95%.
Στη Wall Street το ράλι ήταν ακόμη πιο δυναμικό από εκείνο των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθώς τα στοιχεία από την πορεία της πανδημίας στην Νέα Υόρκη είναι πιο αισιόδοξα. Ο Dow Jones έκλεισε στις 22,679.99 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο κατά 7,73%, ο δείκτης S&P 500 έκλεισε στις 2,663.68 μονάδες, με άνοδο 7,03% και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε στις 7,913.24, σημειώνοντας άνοδο 7,33%.