Σοκαρισμένη η Βρετανία από τη δυσμενή εξέλιξη της υγείας του Μπόρις Τζόνσον

Από το Kappa Newsdesk

Στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Saint Thomas του Λονδίνου νοσηλεύεται από το βράδυ της Δευτέρας ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, καθώς επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του από το COVID-19 που έχει προσβληθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τζόνσον διατηρεί τις αισθήσεις του και δεν έχει συνδεθεί με αναπνευστήρα, αλλά έχει δυσκολίες στην αναπνοή.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο του Λονδίνου την Κυριακή, καθώς τα συμπτώματα του COVID-19 δεν υποχωρούσαν και είχε πυρετό και έντονο βήχα. Τη Δευτέρα η αναπνευστική του λειτουργία επιδεινώθηκε και το ιατρικό τημ αποφάσισε την εισαγωγή του στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Το μεσημέρι της Δευτέρας έγραψε δυο tweets, λέγοντας πως συνεργάζεται με το ιατρικό τημ για να ανανήψει από τον COVID-19 και ευχαρίστησε και συνεχάρη το προσωπικό του εθνικού συστήματος υγείας της Βρετανίας.

Τα καθήκοντα του Πρωθυπουργού ανέλαβε με εντολή του Τζόνσον ο πρώτος τη τάξει Υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ, ο οποίος τη Δευτέρα είχε προεδρεύσει και της κυβερνητικής επιτροπής για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Σε δηλώσεις του στο BBC μετά την ανακοίνωση της επιδείνωσης της υγείας του Τζόνσον, ο Ράαμπ τόνισε πως “υπάρχει μια πολύ δυνατή ομάδα πίσω από τον Πρωθυπουργό και πως όλοι οι Υπουργοί είναι προσηλωμένοι στην εκτέλεση των σχεδίων που είχε χαράξει ο Τζόνσον”.

Δηλώσεις συμπαράστασης από διεθνείς ηγέτες

Δεκάδες διεθνείς ηγέτες και προσωπικότητες έσπευσαν να εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον Βρετανό Πρωθυπουργό. Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν έγραψε στο Twitter πως συμπαρίσταται στον Μπόρις Τζόνσον, την οικογένειά του και τον βρετανικό λαό “σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή” και πως του εύχεται “να περάσει γρήγορα αυτήν τη δοκιμασία”. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως η Αμερική προσεύχεται για τον Τζόνσον και πως η εισαγωγή στην εντατική είναι “μεγάλο πράγμα”.

Τα πρωτοσέλιδα των βρετανικών εφημερίδων