Νέο ρεκόρ στη Wall Street, ενώ φρέναραν οι ευρωπαϊκές αγορές

Από το Kappa Newsdesk

Το αμερικανικό χρηματιστήριο συνέχισε τη Δευτέρα το ράλι που ξεκίνησε την Παρασκευή λόγω των αναπάντεχα καλών στοιχείων για την ανεργία, και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατέγραψε νέο ιστορικό ρεκόρ καθώς οι επενδυτές θεωρούν ότι η αμερικανική οικονομία έχει μπει οριστικά πλέον σε φάση ανάκαμψης. Στην Ευρώπη, το θετικό κλίμα ανέκοψε η πτώση των κλάδων των φαρμακευτικών και των τεχνολογικών εταιρειών, ενώ οι Τράπεζες και ο κλάδος τουρισμού-αναψυχής συνέχισαν την ανοδική τους πορεία.

Η Wall Street βρίσκεται πλέον επισήμως σε bull market, καθώς εκτός από τον δεκτη Nasdaq, ο S&P 500 βρίσκεται πλέον μόλις 4,5 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από το ιστορικό του ρεκόρ και αντίστοιχα ο Dow Jones 6,7 ποσοστιαίες μονάδες. Σημαντική ανάκαμψη παρουσιάζει και ο τομέας της ενέργειας, μετά τη συμφωνία το Σάββατο στον OPEC+ για παράταση των περικοπών στην παραγωγή μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Το πετρέλαιο υποχώρησε πάντως από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά, καθώς υπάρχουν ακόμη ανησυχίες στην αγορά για το βαθμό μείωσης των αποθεμάτων. Το αμερικανικό αργό WTI έκλεισε στα 38,2 δολλάρια το βαρέλι με πτώση 3,4%, ενώ το Brent έκλεισε στα 40,8 δολλάρια με πτώση 3,6%.

Τα χρηματιστήρια

Ο δείκτης Stoxx 600 των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών εταιρειών έκλεισε με πτώση 0,32%, ο δείκτης STOXXE των εταιρειών της Ευρωζώνης υποχώρησε κατά 0,53%, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX-30 σημείωσε πτώση κατά 0,22%, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 έπεσε κατά 0,18%, το Παρίσι έκλεισε στο -0,43%, το Μιλάνο στο +0,22%, ενώ η Μαδρίτη είχε άνοδο κατά 0,30%.

Στη Wall Street, o Dow Jones έκλεισε στις 27,572.44 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο κατά 1,70%, ο δείκτης S&P 500 έκλεισε στις 3,232.39 μονάδες, με άνοδο κατά 1,20% και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε στις 9,924.75 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη κατά 1,13%.

Το Χρηματιστήριο της Αθήνας ήταν κλειστό λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος.