Επανεμφάνιση Τραμπ σε συνέδριο των Ρεπουμπλικανών με ηγετικές βλέψεις για το 2024

Από το Kappa Newsdesk

Την πρώτη του δημόσια ομιλία μετά τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο πραγματοποίησε ο Ντόναλντ Τραμπ το βράδυ της Κυριακής σε συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στη Φλόριδα, όπου δήλωσε πολιτικά παρών και ξεκαθάρισε πως δεν σχεδιάζει τη δημιουργία δικού του κόμματος, ενώ άφησε σαφή υπονοούμενα ότι θα διεκδικήσει την υποψηφιότητα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Ο τέως Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών επανέλαβε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τους γνωστούς ισχυρισμούς του για το αποτέλεσμα των εκλογών του περασμένου Νοεμβρίου, λέγοντας πως του κλάπηκε η νίκη και πως το εκλογικό σύστημα της χώρας είναι διαβρωμένο. Ο Τραμπ επιτέθηκε στους Ρεπουμπλικανούς βουλευτές και γερουσιαστές που ψήφισαν υπέρ της καθαίρεσής του στο Κογκρέσο, λέγοντας πως θα πρωτοστατήσει σε κινήσεις για να μην επανεκλεγούν. Τόνισε δε πως δεν σκοπεύει να ιδρύσει δικό του κόμμα, λέγοντας πως “δεν θα στήσουμε νέα κόμματα, έχουμε το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα” και ισχυρίστηκε πως το σύνολο του κόμματος τον στηρίζει και πως τον αντιπολιτεύονται “μόνο μερικοί μέτριοι επαγγελματίες πολιτικοί στην Ουάσινγκτον”.

Υπονοούμενα για το 2024

Ο Τραμπ άφησε στην ομιλία του σαφή υπονούμενα πως θα είναι υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2024, λέγοντας “ποιός ξέρει, ίσως αποφασίσω να νικήσω τους Δημοκρατικούς για τρίτη φορά”. Τόνισε πως θα ηγηθεί των προσπαθειών για να κερδίσει και πάλι το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία στις ενδιάμεσες εκλογές του 2022. “Με τη δική σας βοήθεια, θα πάρουμε ξανά τη Βουλή, θα κερδίσουμε τη Γερουσία και μετά ένας Ρεπουμπλικανός Πρόεδρος θα κάνει μια θριαμβευτική επιστροφή στον Λευκό Οίκο. Αναρωτιέμαι, ποιός μπορεί να είναι αυτός”.

Επίθεση στον Μπάιντεν για το μεταναστευτικό

Σκληρή κριτική άσκησε ο Ντόναλντ Τραμπ στον Τζο Μπάιντεν για την πολιτική της νέας Κυβέρνησης στο μεταναστευτικό, λέγοντας πως “ο Μπάιντεν είχε τον πλέον καταστροφικό πρώτο μήνα διακυβέρνησης στη σύγχρονη ιστορία” και πως η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να αφήσει να εισέλθουν στη χώρα “εκατοντάδες χιλιάδες εγκληματίες”.