ΜIΤ: Συλλάβαμε Έλληνα κατάσκοπο — Διάψευση από την Αθήνα

Από το Kappa Newsdesk

Ο τουρκικός Εθνικός Οργανισμός Πληροφοριών (ΜIΤ) ανακοίνωσε το Σάββατο πως οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν μετά από “ενδελεχή έρευνα” και επιχείρηση έναν Έλληνα πολίτη ονόματι Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, τον οποίο κατηγορούν ότι διενεργούσε κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, πηγές των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών θεωρούν ότι ο Αμπάρα διοχέτευε στην ελληνική Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών στοιχεία για τις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας “κοντά στα σύνορα”, και πως διεξήγαγε “έρευνες” στην Τουρκία για Σύρους και για επιχειρηματίες στην Ελλάδα που υποστηρίζουν την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν. Σύμφωνα με τη ΜİΤ, ο Αμπάρα ταξίδευε στην Τουρκία με την ιδιότητα του επιχειρηματία και “διεξήγαγε κατασκοπευτικές ενέργειες με την πρόφαση του εμπορίου”. Καμία άλλη πληροφορία δεν έγινε γνωστή για το που έγινε η σύλληψη και το που κρατείται ο Αμπάρα, εκτός από μια φωτογραφία που συλληφθέντα με χειροπέδες και ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει την επιχείρηση σύλληψης.

Διαψεύδει η Αθήνα

Σύμφωνα με Έλληνα κυβερνητικό αξιωματούχο που μίλησε στην Καθημερινή, ο Αμπάρα δεν έχει σχέση με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και σύμφωνα με την εφημερίδα πρόκειται για Έλληνα πολίτη, ο οποίος ζει στην Τουρκία και τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί τους τελευταίους μήνες. Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι η εξαφάνιση του Έλληνα πολίτη Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα είχε δηλωθεί στην Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα πριν από λίγες εβδομάδες. Έκτοτε, σημειώνουν, η πρεσβεία έχει επανειλημμένα και μετ’ επιτάσεως θέσει το ζήτημα στις τουρκικές αρχές, οι οποίες, όμως, ουδέποτε έδωσαν κάποια απάντηση.