Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Επίσημη επίσκεψη του Άντονι Μπλίνκεν σε Τουρκία και Ελλάδα

Από το Kappa Newsdesk

Το Υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε επίσημα την εδώ και καιρό αναμενόμενη επίσκεψη του Άντονι Μπλίνκεν σε Τουρκία και Ελλάδα από τις 19 έως τις 22 Φεβρουαρίου.

Όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί πρώτα την αεροπορική βάση στο Ιντσιρλίκ της Τουρκίας στις 19 Φεβρουαρίου για να ενημερωθεί για τις αμερικανικές ενέργειες βοήθειας των σεισμοπαθών στην Τουρκία. Στη συνέχεια θα μεταβεί στην Άγκυρα, όπου θα πραγματοποιήσειθ συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου “και άλλους Τούρκους αξιωματούχους”, χωρίς μέχρι στιγμής να διαφαίνεται συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Αμερικανός αξιωματούχος θα συζητήσει με την τουρκική Κυβέρνηση “την περαιτέρω ενίσχυση της εταιρικής σχέσης με την Τουρκία, η οποία είναι ένας σύμμαχος με αξία”.

Συναντήσεις με Μητσοτάκη, Δένδια και Τσίπρα στην Αθήνα

Στην Αθήνα ο Άντονι Μπλίνκεν αναμένεται να αφιχθεί το βράδυ της 20ής Φεβρουαρίου και να συναντηθεί την επομένη με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον ομόλογό του Νίκο Δένδια και τον Πρόεδρο του Σύριζα Αλέξη Τσίπρα. Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει επίσης στην έναρξη του 4ου γύρου του Στρατηγικού Διαλόγου ΗΠΑ-Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.