Συνάντηση Μητσοτάκη-Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ

Από το Kappa Newsdesk

Την υποστήριξη της Ελλάδας στο δικαίωμα αυτοάμυνας του Ισραήλ στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου μετέφερε τη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στην Ιερουσαλήμ.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός μετέβη στο Ισραήλ συνοδευόμενος από τον Υπουργό Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου και τη διπλωματική του σύμβουλο Άννα-Μαρία Μπούρα, χωρίς να έχει ανακοινωθεί εκ των προτέρων η επίσκεψη για λόγους ασφαλείας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τον αποτροπιασμό και την οδύνη του για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ και υπογράμμισε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Επανέλαβε δε την ανάγκη προστασίας των αμάχων, της απελευθέρωσης των Ισραηλινών που κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς και της αποφυγής μιας ανθρωπιστικής κρίσης.

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Έλληνα Πρωθυπουργό αφενός για την παρουσία του στο Ισραήλ “αυτές τις σκοτεινές ώρες”, αφετέρου δε την ελληνική Κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για τη αλληλεγγύη προς το Ισραήλ. “Πρόκειται για μια μάχη του πολιτισμού ενάντια στη βαρβαρότητα”, τόνισε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και πρόσθεσε πως “πρέπει να ενωθούμε όλοι ενάντια στη Χαμάς”.

Δείτε εδώ το βίντεο με τις κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη-Νετανιάχου: